Halva veckan har gått..

Vet att min blogg ser lite konstig ut.. men ska försöka fixa när jag kommer hem efter jobbet eller i skolan..

God morgon!

Vaknade för 1 timme sen för att kunna hoppa in i duschen och nu är jag helt klar och sitter och lyssnar på musik. Har sovit bra inatt och kunnat somna hyfsat iallafall. Idag står det skola och jobb på schemat och somna tidigt ikväll (säger jag alltid).. Ska även försöka plugga lite naturkunskap också eftersom vi har prov på måndag, så får läsa på lite varje dag. Det är inte så speciellt svårt kapitel.

Tänkte slänga in ett litet tips när man springer på löpbandet..
Det är bland det tråkigaste jag vet, men det förbränner mycket kalorier och gör så man får betydligt mycket bättre kondition som är bra att ha i vardagen. Det första man ska göra är att bestämma hur lång ska jag gå/spring. Ta ett rimlig mål som du vet att du klarar utan att vilja bryta efter halva. Jag brukar ta 30 minuter. Sedan så delar man upp tiden. I början delade jag upp den i liksom så att jag sprang 5 minuter, gick 5 minuter, sprang 5 minuter osv. Detta gör så att det blir som delmål och blir lättare att pressa sig själv till att klara av. 5 minuter låter ju mycket mindre än 30 minuter psykiskt. Så jag brukar alltid presse mig själv i 5 minuter genom att springa i 5 minuter (inte jogga) och gärna att man sista minuten av dom fem, att man höjer farten för att sedan gå i rask takt i fem minuter och får hämta andan. Det är väldigt bra psykiskt, jag har väldigt svårt att bara springa i 30 minuter rakt av utan att tröttna på det. Så försök att man delar upp det. Sedan kan man ju börja öka tiden och göra så att man springer i 10 minuter och går 5 och gör sammanlagt 40 minuter i stället. Man ska inte ge sig in på något man vet att man inte klarar, man måste börja från början. Rom byggdes inte på en dag! Man behöver en grund att stå på för att ta sig vidare där ifrån. Man märker att konditionen blir efter varje pass man gör och det gäller att inte göra för lätt för sig heller! Det ska vara realistiska mål! 

Nu ska jag börja göra mig klar för att röra mig till bilen och raca till skolan med pärlisen! Vi hörs senare idag och hoppas ni får en underbar dag! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback